9 października 2021 r. o godz. 16:00 na plaży miejskiej zakończyliśmy lato w Szczytnie.
Mieszkańcy Miasta mogli posiedzieć przy ognisku na plaży oraz muzyce Krzysztofa Klenczona i obserwować potrawy przygotowywane na pojedynek stowarzyszeń na najlepszy kociołek.
W konkursie brały udział takie grupy jak:
- Stowarzyszenie Uniwersytet III Wieku Seniorzy z kociołkiem, w którym znalazły się m.in. karkówka, ziemniaki, warzywa oraz różnego rodzaju przyprawy;
- przedstawiciele 8 batalionu radiotechnicznego w Lipowcu z kociołkiem w stylu meksykańskim z fasolą, mięsem wołowym, papryką, pomidorami i przyprawami;
- Morsy Szczytno, w których kociołku znalazły się m.in. karkówka, papryka, pieczarki czy biała kapusta i wiele przypraw;
- przedstawiciele restauracji Sphinx z kociołkiem nepalskim, których głównym składnikiem był kurczak w marynacie z jogurtu greckiego, ryż, warzywa i różne nepalskie przyprawy.
Wszystkie potrawy były jednakowo smaczne, dlatego nie sposób było wybrać zwycięzcę.
Burmistrz Miasta Szczytno Krzysztof Mańkowski wraz z Posłem na Sejm RP Pawłem Papke wręczyli pamiątkowe statuetki wszystkim uczestnikom.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Przygotowania uczestników do ogniska z okazji zakończenia lata.
Przygotowanie uczestników do konkursu na najsmaczniejszy kociołek.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Uczestnicy Zakończenia Lata na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Uczestnicy Zakończenia Lata na Plaży Miejskiej w Szczytnie przy ognisku.
Przemówienie Burmistrza Miasta Szczytno na ognisku.
Przedstawiciele stowarzyszeń biorących udział w konkursie na najsmaczniejszy kociołek.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
W konkursie brały udział takie grupy jak:
- Stowarzyszenie Uniwersytet III Wieku Seniorzy z kociołkiem, w którym znalazły się m.in. karkówka, ziemniaki, warzywa oraz różnego rodzaju przyprawy;
- przedstawiciele 8 batalionu radiotechnicznego w Lipowcu z kociołkiem w stylu meksykańskim z fasolą, mięsem wołowym, papryką, pomidorami i przyprawami;
- Morsy Szczytno, w których kociołku znalazły się m.in. karkówka, papryka, pieczarki czy biała kapusta i wiele przypraw;
- przedstawiciele restauracji Sphinx z kociołkiem nepalskim, których głównym składnikiem był kurczak w marynacie z jogurtu greckiego, ryż, warzywa i różne nepalskie przyprawy.
Wszystkie potrawy były jednakowo smaczne, dlatego nie sposób było wybrać zwycięzcę.
Burmistrz Miasta Szczytno Krzysztof Mańkowski wraz z Posłem na Sejm RP Pawłem Papke wręczyli pamiątkowe statuetki wszystkim uczestnikom.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Przygotowania uczestników do ogniska z okazji zakończenia lata.
Przygotowanie uczestników do konkursu na najsmaczniejszy kociołek.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Uczestnicy Zakończenia Lata na Plaży Miejskiej w Szczytnie.
Uczestnicy Zakończenia Lata na Plaży Miejskiej w Szczytnie przy ognisku.
Przemówienie Burmistrza Miasta Szczytno na ognisku.
Przedstawiciele stowarzyszeń biorących udział w konkursie na najsmaczniejszy kociołek.
Ognisko na Plaży Miejskiej w Szczytnie.